Mogelijkheden bij DAP V.U.G.

Als uw huisdier ziek is kan het lijden aan veel verschillende soorten aandoeningen. Goed luisteren naar uw verhaal en een daarop volgend lichamelijk onderzoek kan voldoende zijn om een diagnose te stellen. Soms is het echter nodig om verder te kijken middels onderzoek, dan beschikt onze praktijk over moderne apparatuur. Zo maken we echo’s, röntgenfoto’s en hebben we een eigen laboratorium.

Indien een diagnose is gesteld dan kunt u ook bij ons terecht voor diverse behandelingen. Zo doen wij ook diverse operaties en gebitsbehandelingen.

Diagnostiek / Beeldvorming

Diagnostiek is nodig om meer informatie te verkrijgen over wat uw dier precies mankeert. Onze beeldvormende diagnostiek bestaat uit digitale röntgen en echografie.

Röntgen: Digitale röntgenfoto’s zijn snel gemaakt en van hoge kwaliteit. Door middel van röntgenfoto’s kan een goed beeld gemaakt worden van het skelet van uw huisdier. Zodoende kan beoordeeld worden of het dier last heeft van bijvoorbeeld een breuk of HD. Ook zijn röntgenfoto’s zeer geschikt om iets te kunnen zeggen over de longen en iets over het hart. Als het nodig is kunnen de röntgenfoto’s ook door een specialist worden beoordeeld.

Echografie: Echografie is bij uitstek geschikt om buikorganen en het hart in beeld te krijgen. Het geeft een waardevolle aanvulling op röntgenbeelden. Wij gebruiken de echo voor het vaststellen van de dracht en bij het opsporen van allerlei problemen aan bijvoorbeeld de blaas, milt en lever.

Voor hartecho’s en gespecialiseerde echo’s zullen wij u doorsturen naar één van de specialistische klinieken waar wij mee samenwerken.

Laboratorium

Het laboratorium is uitgerust om diverse onderzoeken uit te voeren, die ons helpen een diagnose te stellen. Lees hier meer over ons laboratorium.

Behandelingen

Chirurgie: Op onze locatie in Voorthuizen hebben wij een aparte operatiekamer en beschikken wij over onder andere gasnarcose en bewaking. Op deze locatie kunnen wij daarom diverse (complexere) operaties uitvoeren, zoals:

  • Castratie en sterilisatie
  • Keizersnede
  • Verwijderen van tumoren en nemen van biopten
  • Oogheelkunde: zoals oogbol verwijderen, ooglidcorrecties en cherry eye-operaties
  • Buikoperaties: bijvoorbeeld aan maag, darmen, milt en blaas

Een enkele chirurgische ingreep is te complex. Voor deze ingrepen zullen wij u doorverwijzen naar één van de specialistische klinieken waar wij mee samenwerken.

Tandheelkunde: Tandheelkundige zorg is niet meer weg te denken bij onze huisdieren. Wij kunnen professionele gebitsreinigingen uitvoeren en indien nodig aangetaste elementen zorgvuldig chirurgisch verwijderen. Verder staan wij voor u klaar voor goed advies over een juiste gebitsverzorging en hebben wij diverse producten om het gebit gezond te houden.

Dermatologie: Huidproblemen zijn vaak complexe aandoeningen waar meerdere factoren een rol kunnen spelen. De diagnose is vaak niet in 1 keer te stellen. Het is van belang een huidaandoening goed op te werken om tot een juiste diagnose en behandelplan te komen. Uiteraard bespreken we met u eerst het plan van aanpak en zullen we regelmatig overleg met u hebben over de effecten van een ingestelde behandeling.

Interne diergeneeskunde: Interne geneeskunde is de geneeskunde van de organen in het lichaam, zoals de nieren, lever en milt, maar bijvoorbeeld ook het hart en de longen. Hormonale aandoeningen en aandoeningen van de bloedsomloop vallen ook onder de interne geneeskunde. De symptomen zijn zeer uiteenlopend zoals veel drinken, minder eten, braken, diarree, vermageren etc. Het zijn vaak ingewikkelde problemen waarbij soms meerdere onderzoeken nodig zijn om tot de juiste diagnose te komen.

Opname: Soms is het nodig dat uw huisdier bij ons in de praktijk moet blijven, de redenen hiervoor kunnen divers zijn. Uw huisdier wordt gedurende het verblijf door een assistente in de gaten gehouden, gecontroleerd en verzorgd. Zij doet verslag aan de dierenarts welke verantwoordelijk is voor uw huisdier.

Begeleidingsprogramma’s

Voor het begeleiden van uw huisdier door de jaren heen hebben wij voor u het VUG’s Vrolijke Viervoeter-Plan. Meer over dit plan kunt u hier lezen.

Dierenartsenpraktijk Voorthuizen, Uddel en Garderen

Adres

Evertsenlaan 18

3781 TB Voorthuizen
0342-471316

© Dierenartsenpraktijk V.U.G.  | Ontwikkeld door Ikabus