Op reis met uw huisdier

Regelgeving per Land LICG

Als uw huisdier mee gaat op vakantie zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet uw dier gechipt zijn, in het bezit zijn van een EU-paspoort en een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid hebben. Voor sommige landen gelden nog aanvullende eisen en vergeet niet om ook naar de landen te kijken waar u doorheen reist.

Op de website van het LICG kunt u regelgeving per land vinden. Tevens kunt u hier veel nuttige tips vinden over het reizen met uw huisdier en hoe u het verblijf ter plaatse zo aangenaam mogelijk kunt maken.

www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/

www.licg.nl/invoereisen-per-land-buiten-europa/

Voor vervoer van konijnen, knaagdieren, vogels en andere diersoorten bestaan geen algemene regels. Het is dus van belang om goed na te gaan wat de eisen precies zijn. Zo kan het zijn dat u een door de dierenarts afgegeven gezondheidsverklaring nodig heeft. Mogelijk dient uw dier gechipt te zijn. Er zijn ook dieren die vallen onder de CITES regeling en dan heeft u daar bijbehorende papieren voor nodig. Neem contact op met de ambassade of het consulaat van uw reisdoel om u zelf zo goed mogelijk te informeren.

Preventie

Bescherming tegen parasieten in het buitenland is zeer belangrijk. In het buitenland komen vaker parasieten voor die tot ernstige ziektes kunnen leiden. Deze parasieten worden overgebracht door onder andere teken, muggen en zandvliegjes. Het is dus belangrijk om uw dier hier goed en tijdig tegen te beschermen, zowel voor, tijdens als na de vakantie. Voor uw eigen gezondheid is het ook belangrijk om maatregelen te nemen tegen de vossenlintworm die vooral in Oost-Europa voorkomt.

Wij hebben diverse producten tegen deze parasieten en kunnen u adviseren over de juiste bescherming voor uw dier.

Wilt u meer weten over dierziekten in het buitenland? Kijk dan op de website van het LICG.

www.licg.nl/dierziekten-in-het-buitenland/

Dierenartsenpraktijk Voorthuizen, Uddel en Garderen

Adres

Evertsenlaan 18

3781 TB Voorthuizen
0342-471316

© Dierenartsenpraktijk V.U.G.  | Ontwikkeld door Ikabus