De Kitten

Gefeliciteerd! U wordt of bent het trotse baasje van een kitten! Met een nieuw kitten komt er veel op u af. Hoe blijft uw kitten nu gelukkig en gezond? Gelukkig kunt u altijd bij ons terecht voor advies en tips.

Voeding

Een goede voeding zorgt ervoor dat uw kitten zich gezond ontwikkelt en draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Welke voeding en hoeveelheid het best is voor uw kitten is onder andere afhankelijk van het ras en energiebehoefte. Samen met u kunnen wij een passend voedingsplan opstellen.

Vaccineren

Elk kitten behoort gevaccineerd te worden tegen een twee potentieel fatale ziekten (nies- en kattenziekte). Een enkele injectie is niet voldoende, daarom hebben kittens meerdere vaccinaties achter elkaar nodig. De eerste op de leeftijd van negen weken, de tweede op de leeftijd van twaalf weken. Een jaar na de laatste kitten-vaccinatie krijgt u een oproep voor de jaarlijkse vaccinatie. Uiteraard wordt uw dier tijdens de enting goed nagekeken door de dierenarts.

Gaat uw kitten mee naar het buitenland dan is de Rabiesvaccinatie verplicht! Gaat uw kitten naar een pension dan kan er soms gevraagd worden naar een extra vaccinatie tegen Bordetella.

Ontwormen

Wij adviseren om uw kitten te ontwormen op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd. Hierna is het maandelijks tot zes maanden leeftijd. Vervolgens vier keer per jaar. Wordt het kitten een ware muizenvanger dan kan vaker dan vier keer per jaar het advies zijn. Kom gerust langs voor goed advies en de beste producten.

Vlooien en Teken

Bescherm uw kat het gehele jaar tegen vlooien en teken. Kies voor een pipet of een vlooienband. Wij kunnen u hierover informeren wat het beste is voor uw kat.

Chippen

Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om alle honden voor de leeftijd van 7 weken te chippen. Voor katten geld deze verplichting nog niet. Maar ook voor katten is een chip handig. Indien uw kat zoek is, dan kan snel en gemakkelijk contact met u worden opgenomen als uw dier wordt gevonden.

Speelgoed

Speelgoed is zowel mentaal als fysiek belangrijk voor uw kat. Geeft uw kitten verantwoord speelgoed met het juiste formaat en materiaal, zonder losse onderdelen. Zorg ook voor voldoende kauwmateriaal en wissel regelmatig van speeltje.

Kittenconsult

Uiteraard wordt uw kitten tijdens het vaccineren goed nagekeken door de dierenarts. Als alles goed gaat zien we uw kat pas weer bij de volgende vaccinatie op 1 jaar leeftijd. In die tussentijd maakt uw kitten echter nog allerlei belangrijke ontwikkelingen door.

Om ook in die tussenliggende fase uw kitten op een gezonde en verantwoorde manier te laten opgroeien bieden wij u een gratis kittenconsult aan. Zo kunnen eventuele problemen in een zo vroeg mogelijk stadium worden ontdekt en worden opgelost, Op de leeftijd van 6 en 9 maanden bent u van harte welkom bij een van onze assistentes.

Verder is het ook fijn om het kitten op jonge leeftijd te laten wennen aan onze praktijk. Met veel positieve aandacht, koekjes/snoepjes wordt het wennen aan de spreekkamer en onderzoektafel een leuke aangelegenheid.

Dierenartsenpraktijk Voorthuizen, Uddel en Garderen

Adres

Evertsenlaan 18

3781 TB Voorthuizen
0342-471316

© Dierenartsenpraktijk V.U.G.  | Ontwikkeld door Ikabus