De pup

Gefeliciteerd! U wordt of bent het trotse baasje van een pup! Met een nieuwe pup komt er veel op u af. Hoe blijft uw hond nu gelukkig en gezond? Gelukkig kunt u altijd bij ons terecht voor advies en tips.

Voeding

Een goede voeding zorgt ervoor dat uw pup zich gezond ontwikkelt en draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Welke voeding en hoeveelheid het best is voor uw pup is onder andere afhankelijk van het ras en energiebehoefte. Samen met u kunnen wij een passend voedingsplan opstellen.

Vaccineren

Elke pup behoort gevaccineerd te worden tegen een aantal potentieel fatale ziekten (Parvo, ziekte van Weil, hondenziekte en besmettelijke leverziekte). Voor een aantal aandoeningen is een enkele injectie nog niet voldoende, daarom hebben pups meerdere vaccinaties achter elkaar nodig, met 6, 9 en 12 weken en als ze 1 jaar oud zijn. Jaarlijkse vaccinatie blijft nodig om uw hond te beschermen tegen ziekten. Uiteraard wordt uw dier tijdens de enting goed nagekeken door de dierenarts.

Gaat uw pup mee naar het buitenland dan is de Rabiesvaccinatie verplicht! Gaat de pup naar pension of op cursus dan is het verstandig tegen kennelhoest te vaccineren.

Ontwormen

Wij adviseren om uw pup te ontwormen op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd. Hierna is het maandelijks tot zes maanden leeftijd. Vervolgens vier keer per jaar. Kom gerust langs voor de beste producten.

Vlooien en Teken

Bescherm uw hond het gehele jaar tegen vlooien en teken. Kies voor een pipet of een vlooienband. Wij kunnen u hierover informeren wat het beste is voor uw hond.

Chippen

Vanaf 1 april 2013 is het verplicht om alle honden voor de leeftijd van 7 weken te chippen. Ook honden die uit het buitenland komen moeten verplicht gechipt zijn.

Speelgoed

Speelgoed is zowel mentaal als fysiek belangrijk voor uw hond. Geeft uw pup verantwoord speelgoed met het juiste formaat en materiaal, zonder losse onderdelen, dat past bij het temperament. Zorg ook voor voldoende kauwmateriaal en wissel regelmatig van speeltje.

Puppycursus

Op een puppycursus leert uw pup spelenderwijs de basisvaardigheden van gehoorzaamheid. Zo leert de pup o.a. aan de lijn te wandelen en te reageren op commando’s als: zit, lig en blijf.

Maar een goede puppycursus is meer dan alleen belonen van goed gedrag. De periode tot je pup 14 weken is noemen we de socialisatie fase, hierin staat je pup nog open voor nieuwe indrukken. Je wilt dus optimaal gebruik maken van deze periode. Het is namelijk veel makkelijker om slechte gewoontes te voorkomen, dan om ze later weer af te leren.

Puppyconsult

Uiteraard wordt uw pup tijdens bij het vaccineren goed nagekeken door de dierenarts. Als alles goed gaat zien we uw pup pas weer bij de volgende vaccinatie op 1 jaar leeftijd. In die tussentijd maakt uw pup echter nog allerlei belangrijke ontwikkelingen door.

Om ook in die tussenliggende fase uw pup op een gezonde en verantwoorde manier te laten opgroeien bieden wij u een gratis puppyconsult aan. Zo kunnen eventuele problemen in een zo vroeg mogelijk stadium worden ontdekt en worden opgelost, Op de leeftijd van 6 en 9 maanden bent u van harte welkom bij een van onze assistentes.

Verder is het ook fijn om de pup op jonge leeftijd te laten wennen aan onze praktijk. Met veel positieve aandacht, koekjes/snoepjes wordt het wennen aan de spreekkamer en onderzoektafel een leuke aangelegenheid.

Natuurlijk bent u tussendoor ook altijd van harte welkom om even de praktijk binnen te lopen voor een kort positief bezoekje. Even op de weegschaal, in de wachtkamer kijken en een lekker koekje en een aai te krijgen.

Dierenartsenpraktijk Voorthuizen, Uddel en Garderen

Adres

Evertsenlaan 18

3781 TB Voorthuizen
0342-471316

© Dierenartsenpraktijk V.U.G.  | Ontwikkeld door Ikabus