Voeding

Mede dankzij betere voeding en verzorging worden onze huisdieren steeds ouder. Een goede voeding zorgt voor een gezonde ontwikkeling en houdt uw dier gezond. Tevens draagt het bij aan een sterk immuunsysteem. Elk dier heeft zo zijn/haar eigen specifieke behoeftes. Jonge dieren hebben bijvoorbeeld een andere voersamenstelling nodig dan oudere dieren.

Honden zijn van nature grotendeels vleeseters, hoewel ze ook plantaardig voedsel kunnen opnemen. Er zijn verschillende soorten hondenvoer verkrijgbaar: droogvoer, diner, nat voer en diepvriesvoer. Verder is er apart voer voor pups en oudere honden, maar ook voor bepaalde rassen. Wat belangrijk is dat alle benodigde voedingsstoffen aanwezig zijn.

De hoeveelheid voeding hangt af van leeftijd, formaat en activiteit. Let er wel op dat uw hond niet te dik wordt. Gecastreerde honden hebben bijvoorbeeld minder voer nodig, omdat ze minder energie verbruiken. Geef volwassen honden twee keer per dag te eten. Puppy’s eten in het begin vier keer per dag. Geef na het eten uw hond voldoende rust, dit om het risico van een maagverdraaiing (maagtorsie) te voorkomen. Maagtorsies zijn altijd spoedgevallen.

Niet alles wat mensen kunnen eten, is goed voor honden. Sommige etenswaar is zelfs erg giftig: chocolade, krenten, druiven, uien, avocado, etc. Voer uw hond echter ook geen kippenbotjes of rauw vlees. Meer weten? Lees hier meer over op: “Wat mogen honden niet eten?” van het medisch centrum voor dieren.

Zorg dat er altijd fris water klaar staat.

Voor het beste voer en advies over de juiste voeding voor uw dier bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om een gezonde hond of indien uw huisdier een specifieke aandoening heeft. Samen met u kunnen wij een passend voedingsplan opstellen.

Bij wisseling van voer is het meestal verstandig om de eerste vier dagen het oude met het nieuwe voer te mengen.

Dierenartsenpraktijk Voorthuizen, Uddel en Garderen

Adres

Evertsenlaan 18

3781 TB Voorthuizen
0342-471316

© Dierenartsenpraktijk V.U.G.  | Ontwikkeld door Ikabus