Kreupelheidsonderzoek

Paarden kunnen wel eens kreupel worden. Zonder goed onderzoek kan er geen juiste diagnose gesteld worden om de therapie op aan te passen. De paardendierenartsen van Dierenartsenpraktijk V.U.G. kunnen op locatie uw paard uitgebreid onderzoeken.

Naast een algemeen kreupelheidsonderzoek met buigproeven en eventueel geleidings-anesthesieën kunnen wij ook, indien nodig, op locatie röntgenfoto's en echobeelden maken.

Sinds april 2021 is Dierenartsenpraktijk VUG overgestapt op een gloednieuw röntgen systeem en een nieuwe echo voor optimale beeldkwaliteit.

Aan de hand van het uitgevoerde kreupelheidsonderzoek zal een revalidatie stappenplan voor u uitgestippeld worden, eventueel in samenwerking met uw hoefsmid, fysiotherapeut, chiropractor, etc. Hierbij kan ook overwogen worden of lasertherapie, shockwave therapie, stamceltherapie, PRP, IRAP of andere technieken wenselijk zijn.

Heeft u specifieke wensen voor het revalidatieplan, of past het ideale plan niet bij uw situatie of het karakter van uw paard, dan proberen wij een plan zo goed mogelijk op uw situatie aan te passen.

Tijdens de revalidatie houden wij op verschillende momenten contact met u, zodat we u goed kunnen begeleiden en het revalidatieplan indien nodig aangepast kan worden.

Lees ook het artikel op onze website: Spoed, plots kreupel.

Download hier bovenstaande informatie in pdf

Dierenartsenpraktijk Voorthuizen, Uddel en Garderen

Adres

Evertsenlaan 18

3781 TB Voorthuizen
0342-471316

© Dierenartsenpraktijk V.U.G.  | Ontwikkeld door Ikabus